Wie is De People Manager?

Paul Vermolen.

Ik heb 23 jaren ervaring in de IT-sector als manager en directeur. Daarvoor was ik actief in sales en consultancy op het gebied van IT-services, operations en managed services. In 2015 werd ik zelfstandig interim-manager. Sinds 2022 deel ik mijn kennis en ervaring als trainer-coach.

Het naar een hoger niveau brengen van mensen en teams vind ik het leukste werk dat ik kan doen. Ja, je mag mij veel personeel toewensen! Onder andere bij CMG (nu CGI), HP en Bull Nederland (nu ATOS) en Computacenter bouwde ik succesvolle teams met uitstekende business resultaten. In mijn recente opdrachten (o.a. bij Graydon) maakte ik mezelf overbodig door het veranderen van organisaties en management development. 

Ik werk samen met alle IT-ers die je maar kan bedenken: van projectmanager tot beheerder en van servicemanager tot ontwikkelaar. Juist die verscheidenheid aan mensen en professionals heeft ervoor gezorgd dat ik altijd in deze markt ben blijven werken.

Management is voor mij een vak waarin ik nooit raak uitgeleerd. Ik ben altijd op zoek naar hoe het beter kan en blijf daarom op de hoogte van toepasbare inzichten op het gebied van management en leiderschap. Inspiratiebronnen zijn o.a. Stephen Covey, Mark Horstman en Ben Tiggelaar.

Mijn stijl is doelgericht, pragmatisch en no nonsense, met gezond verstand als kompas.

De People Manager - small retangle
Paul Vermolen - De People Manager

Doe je best!

Dat is mijn lijfspreuk

DOE

Je bent wat je doet. Doen staat centraal bij mijn coaching en training.

Je

Het gaat om jou, met je eigen stijl en sterke punten. Iedereen is anders. Ik geloof dat een individuele aanpak het meest effectief is.

Best

Meer kan je niet doen. Het beste uit jezelf willen halen. Dat is de richting.

Mijn visie op people management

Getting things done by other people.

Dat is waar het volgens mij bij management en leidinggeven om draait. Gericht zijn op mensen én op resultaat zijn voor mij twee kanten van dezelfde medaille. Het één gaat niet zonder het ander. Als people manager ben je hard op de inhoud en zacht op de mens. Beide honderd procent. Dat is de uitdaging. Slecht management gaat volgens mijn ervaring altijd samen met te veel van het één en te weinig van het ander.

 

Ik zie people management als een vak. En dat kan je leren. Ik geloof niet in aangeboren leiderschap. Wel in talent. De ene mens heeft meer aanleg voor leidinggeven dan de ander. Ik veronderstel dat jij die nu voldoende hebt. Dan kun je de mindset en vaardigheden ontwikkelen en trainen om (nog beter) leiding te geven.

 

Je moet dan wel bereid zijn om dingen te oefenen, die je misschien in eerste instantie niet aangenaam vindt. Anders zou je ze al doen. Het goede nieuws is dat je kan trainen on the job, de hele dag. Je moet wel fouten durven maken, anders leer je niks. Vind jij het belangrijk om steeds beter te worden in dit vak? Dan gaat het zeker lukken.
Doe je best! Ik werk daar graag aan mee.

De People Manager - small retangle

Verder praten?

Bel mij of laat jouw gegevens achter en ik neem snel contact met jou op.

De People Manager - small retangle